Інноваційна діяльність бібліотек та шляхи підвищення їх ролі у суспільстві



26-27 квітня 2011 р.
У ці дні у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки відповідно до плану заходів бібліотеки і Тренінг-центру, створеного за програмою ”Бібліоміст”, проходив семінар-тренінг директорів центральних районних (міських) бібліотек. У заході взяв участь заступник начальника управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації Валерій Дмитрук. Він, зокрема, звернув увагу директорів на налагодженні тіснішої співпраці бібліотек з місцевою владою для зміцнення матеріальної бази установ і подальшої участі їх у грантових програмах.
Питання участі бібліотек у різних проектах і, зокрема програми ”Бібліоміст, торкнулася і директор обласної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки Людмила Стасюк. Вона наголосила на важливості інноваційної діяльності, і саме долучення до конкурсів проектів дає можливість проявити творчу ініціативу і впровадити її в життя як бібліотеки, так і громади.

Другий день зустрічі директорів був присвячений виїзду до Любешівської районної ЦБС. Радо вітали учасників семінару-тренінгу заступник голови Любешівської РДА, начальник відділу культури і туризму РДА, директор ЦБС. Тут відбулася творча дискусія між учасниками. Поділилися своїм досвідом роботи з владою директори Горохівської та Луцької районної ЦБС, досвідом роботи в міжнародних проектах – директори Ківерцівської та Маневицької РЦБС. Всі учасники семінару-тренінгу взяли участь в дискусії і висловили свої враження від почутого і побаченого. Адміністрація Любешівського району зацікавилася, зокрема, програмою ”Бібліоміст” і пообіцяла посприяти участі бібліотек району в подальших конкурсах.

0 коментарі:

Дописати коментар