Бібліоміст через ”вікно” – в Америку

 28 березня 2012 року

Справжній бібліоміст простягнувся від Луцька до Вашингтона завдяки інтернет-простору та програми Skype. Професійне ділове спілкування відбулося між 
Юрієм Добжанським та бібліотекарями Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки, студентами і викладачами Волинського училища культури і мистецтва ім. І.Стравінського.


Пан Юрій, українець за походженням, є працівником бібліотеки Конгресу – національної бібліотеки Сполучених Штатів Америки та однією з найбільших бібліотек світу з фондом близько 150 млн. одиниць збереження. 

Пан Юрій розповів про себе, свій життєвий шлях і професійний ріст, а також діяльність на посаді бібліографа у цьому сучасному комп’ютеризованому центрі інформації, науки і  культури.
Присутні мали можливість задати питання колезі і розповісти про себе. Цікавим фактом для всіх було почути, що серед багатогранних напрямків діяльності цієї гігантської установи є концертно-хорова, і що учасником хору є і наш співрозмовник. 

 
Захід проведений спільно в рамках діяльності ІЦ ”Вікно в Америку” та програми ”Бібліоміст” і засвідчив, що для обміну інформацією, підтримки дружніх стосунків, взаєморозуміння немає меж і кордонів.
А завдячуємо ми за це всесвітній мережі, яка об’єднала нас у просторі і часі !!!

0 коментарі:

Дописати коментар