Літературна година «Колодяжне в житті Олени Пчілки»

26 червня 2012 рік
29 червня минає 163 роки від дня народження української письменниці, громадської діячки, науковця, матері Лесі Українки Олени Пчілки.
Цього року село Колодяжне Ковельського району відзначає 475 років від часу першої писемної згадки. Саме сюди 130 років тому переїхала на проживання з Луцька родина Косачів – Петро і Ольга Косачі, їх троє дітей – Михайло, Лариса, Ольга. Для всієї сім’ї Колодяжне стало найріднішою домівкою, «кубелечком, дбайливо звитим». І в цьому велика заслуга берегині родинної атмосфери і затишку Ольги Петрівни
 Косач-Драгоманової.

До участі в заході запрошені: директор літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Комзюк, колишній працівник, член НСП України, лауреат обласної літературно-мистецької премії  ім. Агатангела Кримського та багатьох всеукраїнських премій заслужений діяч мистецтв Йосип Струцюк та член НСП України, лауреат обласної премії ім. Агатангела Кримського та родини Косачів фонду «Рідна Волинь» Іван Чернецький.

Українська народна пісня прозвучала у виконанні студентки ВНУ ім. Лесі Українки Жанни Масюк.

Учасником заходу був також Андрій Іванович Бондарчук – журналіст, письменник, народний депутат України першого скликання, керівник Волинської асоціації народних депутатів, голова Волинського братства імені Святого Апостола Андрія Первозванного. Під час свого виступу Андрій Іванович подарував для бібліотеки картину із зображенням пам’ятника Олені Пчілці, що встановлений біля бібліотеки.
Захід доповнений переглядом відеоматеріалів про Олену Пчілку, слайдопоказом. В рамках літературної години відбувся і тренінг ”Олена Пчілка в ресурсах інтернету”, на якому тренер розповів про відбір ресурсів, де розміщена інформація про нашу знамениту землячку.


0 коментарі:

Дописати коментар