Тренінг для бібліографів




16 -17 жовтня 2012 року
В рамках обласного семінару бібліографів центральних районних (міських) бібліотек відбулося навчання у тренінговому центрі Волинської ОУНБ ім. Олени Пчілки. Прослухавши виступи та консультації фахівців за тематикою ”Використання традиційних та інноваційних форм інформаційно-бібліографічного обслуговування”, обмінявшись досвідом ведення бібліграфічної діяльності у районах, учасники мали змогу попрацювати на практичних заняттях. Саме тут вони знайомилися з інноваційними формами бібліографічної роботи:  методикою обслуговування запитів користувачів з використанням електронних ресурсів  – електронного каталогу та електронних баз даних в локальній мережі бібліотеки, надання довідок віддаленим користувачам через службу ”віртуальна довідка” на сайті бібліотеки. Розглядалися також вимоги і до оформлення вебліографічних матеріалів, підготовка яких ввійшла в практику роботи бібліотек, оснащених комп’ютерною технікою.

17 жовтня – виїзд у Ківерцівську централізовану бібліотечну систему, бібліотеки якої є переможцями 1 раунду конкурсу програми ”Бібліоміст” з організації нових послуг користувачам з використанням вільного  доступу до інтернету. Колеги ділилися досвідом роботи з використання нових інформаційних технологій у бібліотеках, роботою з інформаційними ресурсами інтернету для задоволення запитів користувачів, співпрацею з місцевою громадою в напрямку задоволення інформаційних потреб. Підсумком роботи семінару була творча дискусія між учасниками з питань бачення основних аспектів формування інформаційної культури користувача сучасної публічної бібліотеки.

 

1 коментарі:

анонім сказав...

Дуже добре,що нас запросили на курси інавчили користуватись комп'ютером.дуже докладно все роз'яснили !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дописати коментар