Інтернет-подорож музеями світу

30 січня 2013 року
 Тренінг для бібліотекарів


Перш ніж здійснити інтернет-подорож музеями світу, Тетяна Бурмістрова, завідувач відділу мистецтва, розповіла присутнім про найбільші музеї світу, представила інформаційні джерела про них, які є в бібліотеці, зупинилася коротко на Музеї Лувр, що розташований в Парижі.
 
Інформацію про музеї, названі найбільшими, інші музеїмузейні колекції, окремі експонати присутні на тренінгові бібліотекарі спробували знайти серед багато-чисельних ресурсів інтернету. В процесі роботи нагадали і методи пошуку ресурсів, і критерії відбору якісної інформації. 

 
 








  
Тренер ТЦ Софія Ворожейкіна звернула увагу учасників тренінгу на відеофайли музейної тематики, які є в інтернеті, їх розміщення та використання. При перегляді відеоматеріалів виявилося, що багато серед них було неякісних і непридатними для перегляду. Серед кращих був відеофільм про Лувр, переглядаючи який, бібліотекарі здійснили чудову подорож просторими залами музею з колекціями: Стародавній Схід, Стародавній Єгипет, Стародавня Греція, Етрурія та Рим, Мистецтво ісламу, Скульптури, Предмети мистецтва, Образотворче мистецтво, Графічне мистецтво.
 


0 коментарі:

Дописати коментар