Вивчають інтернет як бібліотечну послугу


11-15 березня 2013 року
У Волинському ТЦ обов’язковий тренінг за Модулем 2 ”Нова бібліотечна послуга: використання інформаційних технологій та Інтернету в бібліотеці” відвідували бібліотекарі Володимир-Волинської та Ратнівської районних ЦБС – переможці 3 раунду конкурсу програми ”Бібліоміст”.  
Присутнім на навчанні бібліотекарям вже відома роль Інтернету в бібліотечній роботі, але форми і методи інформаційного обслуговування користувачів з використанням інтернету, критерії відбору інтернет-ресурсів, створення власних електронних ресурсів – ті теми, що зацікавили учасників. Бібліотекарі зрозуміли, що можливості інтернету – безмежні, але є межа у сприйнятті і використанні інформації, і це залежить від рівня освіченості кожного. Бібліотекар має бути досить освіченою особою, щоб вміти самому працювати в мережі інтернет, відбирати якісну інформацію і допомагати  орієнтуватися в морі інформації іншим – своїм користувачам, зокрема.
Рівень володіння тематикою тренінгу тренери перевіряли в учасників вхідним та вихідним тестуванням.

10 коментарі:

Ірина Мороз-Семерей сказав...

Досить змістовний тренінг! Здобули багато практичних навичок і знань. Обов'язково перейму досвід створення і популяризації блогів.

Олександр сказав...

Після проходження тренінгу залишились позитивні емоції, а дружня атмосфера допомогла у навчанні та засвоєнні матеріалу.

Світлана П. сказав...

Перебуваючи на навчанні протягом тижня почерпнула багато цікавої інформації,яка мені дуже потрібна для роботи з користувачами. Навчилась створювати блоги, а також робити бібліографічний опис електронних ресурсів.

Пріма Світлана сказав...

Перебуваючи на 2 модулі тренінгу я навчилась створювати блоги та здобула практичні навички спілкування по скайпу.

librarian сказав...

З 11 ПО 15 БЕРЕЗНЯ Я ПРОЙШЛА 2-ИЙ МОДУЛЬ ТРЕНІНГУ. НА ЦЬОМУ МОДУЛІ МИ ПОЧЕРПНУЛИ БАГАТО КОРИСНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ ПОДАЛЬШОГО ВПРОВАДЖЕННЯ В РОБОТУ СВОЄЇ БІБЛІОТЕКИ. МИ НАВЧИЛИСЯ СТВОРЮВАТИ БЛОГИ,ОПИСУВАТИ ЕЛЕКТРОННІ РЕСУРСИ. ДІЗНАЛИСЯ ЩО ТАКЕ АВТОЛРСЬКЕ ПРАВО, ЩО ТАКЕ МЕНДЖМЕНТ І ІН. ХОЧУ ВІД УСІЄЇ ДУШІ ПОДЯКУВАТИ НАШИМ ЧАРІВНИМ ВИКЛАДАЧАМ:ЄВГЕНІЇ ОЛЕКСІЇВНІ, НАТАЛІЇ ВОЛОДИМИРІВНІ І СОФІЇ. ВСЬОГО ВАМ НАЙКРАЩОГО У ПОДАЛЬШІЙ ПРАЦІ І ОСОБИСТОМУ ЖИТТІ!!!

ЛЮДМИЛА сказав...

Перебуваючи на навчанні другого модуля, на протязі 5 днів, взяла для себе багато нової інформації,яку буду використовувати в своїй роботі.Навчилася спілкуватися за допомогою скайпу,ЯК НАВЧИТИ ЛЮДЕЙ РЕЄСТРУВАТИСЬ У КОНТАКТАХ ТА ОДНОКЛАСНИКАХ,ЯК СТВОРЮВАТИ БЛОГ СВОЄЇ БІБЛІОТЕКИ.

Франчук Любов сказав...

Дякую за навчання. Усі теми були корисні для роботи в бібліотеці. Надалі планую засвоїти їх, і використовувати в роботі.Інтернет,як бібліотечна послуга,буде цікавою для кожного користувача.Створення власних електронних ресурсів- теми сьогодення.

Катерина Іванівна сказав...

Багато навчального і корисного для роботи у бібліотеці з користувачами було взято з навчальної програми. Ми навчились створювати блоги та бібліографічний опис електронних ресурсів.






Людмила сказав...

корисні знання здобуті на навчанні-великий вклад в подальшій роботі бібліотекаря.Можливість надавати користувачам більше інформаційно-електронних послуг.Вдячна викладачам за терпіння.

Людмила сказав...

Знання здобуті на навчанні- важливий здобуток

для нашої самоосвіти та праці сучасного бібліотекаря. Хоча це перші сходинки для нас бібліотекарів,але ми можемо сміло самі користуватися електронними ресурсами та консультувати користувачів,надавати нові послуги їм.Вдячні нашим наставникам.

Дописати коментар