Прес-конференція з приводу завершення проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування»


5 вересня 2013 р.
ВОГО «Фундація розвитку громад» спільно з Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки провели прес-конференцію з нагоди завершення проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування».
Ця ініціатива є частиною Національного плану дій у рамках «Партнерства “Відкритий уряд”», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р.

Мета проекту було протягом 5 місяців (квітень-серпень 2013) розповсюдити інформацію про наявні е-послуги національного та регіонального рівнів та, використовуючи ресурси сучасно обладнаних публічних бібліотек, навчити різні групи населення користуватися ними, щоб ефективно спілкуватися з урядовими структурами, брати участь у прийнятті рішень місцевої влади, отримувати необхідні адміністративні послуги у новому форматі з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.
Протягом 5 місяців пройшла ціла низка тренінгів та інших заходів в рамках проекту, але чи допоміг проект розібратися простим мешканцям Волинської області в премудростях українського електронного урядування та стати до влади ближче, – питання, на яке намагалися дати відповідь організатори та запрошені на прес конференцію учасники. 

В роботі прес-конференції взяли участь:
- Людмила Антонівна Стасюк - директор Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки;
- Роман Михальчук – голова ВОГО «Фундація розвитку громад» (м. Луцьк);
- Валерій Юхимович Дмитрук – заступник начальника управління культури Волинської облдержадміністрації;
- Карпяк Лариса Володимирівнаначальник відділу звернень громадян Луцької міської ради, керівник Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку;
- Анастасія Мах-Мазурок – регіональний представник програми «Бібліоміст» у Волинській області.
Всі учасники були єдині в тому, що надання електронних послуг сьогодні – один із шляхів наближення громадян до влади, і в той же час зростає якість надання послуг населенню. Важливою ланкою тут є публічні бібліотеки, які сприяють вільному доступу до інтернету і надають посильну допомогу користувачам в отриманні таких послуг.

0 коментарі:

Дописати коментар