Волинські бібліотеки спілкувалися через СКАЙП



1 жовтня 2013 року.




Спілкування працівників Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки з бібліотеками області відбувалося завдяки програмі Skype. Приємно, що майже всі ЦБС вийшли на зв’язок і взяли участь в обговоренні результатів від користування інтернетом.

Бібліотеки – учасники програми ”Бібліоміст” – вже мають хороші навички використання мережі Інтернет для обміну інформацією. Важливо, що на зв’язок виходили не тільки бібліотекарі, але й користувачі бібліотек, які самі розповідали про свої історії успіхів, а таких історій у кожній бібліотеці сьогодні вже багато. 


Так, в Іваничівській ЦРБ користувач використовує інтернет для публікації своїх статей у газеті ”Сільські вісті”, у Локачинській ЦРБ  проходять дистанційні курси для працівників Укрпошти, у Ковельській ЦРБ користувач посередництвом Інтернету відшукує цікаві, оригінальні запитання для учасників телевізійної гри ”Що? Де? Коли? (Україна)”. Неодноразово його запитання лунали в ефірі програми та вигравали призи. У Горохівській ЦРБ користувачу допомогли зібрати документи для оформлення пенсії – знайшли ПТУ, де навчався, і отримали документальне підтвердження про цей період. Цікавих історій безліч. Вже звичною справою для більшості користувачів стало використання в бібліотеці інтернет-мережі для реєстрації на чергу в дитячі садочки, здачу ЗНО та подачу он-лайн заяв у вищі навчальні заклади, підготовку до навчання, олімпіад, придбання товарів через інтернет-магазини, використання інформації для розвитку власного бізнесу, тощо.

2 коментарі:

Овруч-бібліофест сказав...

Це гарний приклад для інших бібліотечних установ! Вітаємо!

Н.Рибачук сказав...

Дякуємо, що Вам сподобався наш досвід

Дописати коментар