Прес-конференція з приводу реалізації в області проекту з надання дистанційної правової допомоги


 
 


19 березня 2014 р.
У приміщені регіонального тренінгового центру Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулася прес-конференція щодо реалізації в області проекту діяльності Центру дистанційної безоплатної правової допомоги для жителів віддалених громад.

Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки з її організаційно-технічними можливостями, створеними програмою „Бібліоміст” (тренінговий центр, наявність сучасної комп’ютерної техніки, інтернет, скайп-зв’язок, ін.), підтримала проект благодійної організації „Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги” щодо створення системи безоплатної правової допомоги з використанням новітніх інформаційних технологій. Проект діє з жовтня 2013 року в 8 областях України. Сприяє впровадженню проекту наявність комп’ютерів та доступ до інтернету завдяки програмі „Бібліоміст” у 84 бібліотеках Волині, з них 37 – у сільській місцевості. Особливе місце в реалізації проекту належить центральним бібліотекам, які є пунктами доступу до дистанційної правової допомоги. На цьму наголосила на прес-конференції директор Людмила Стасюк.

На разі Центр дистанційної правової допомоги для жителів віддалених громад діє при виїзній громадській приймальні Головного управління юстиції у Волинській області у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки, на підставі затвердженого Порядку його роботи. Як зазначив Микола Герасимик, головний спеціаліст з правової освіти Головного управління юстиції, питання дистанційної правової допомоги розглядалося на засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правої освіти населення. Проведено семінар-навчання для бібліотечних працівників області, а також 5 сеансів скайп-зв’язку з різних питань за наперед доведеним графіком у визначений день тижня – вівторок. Саме в цей день з 15 до 17 год. фахівці-юристи здійснюють прийом громадян. 
Роботу центру координує Єлов Віталій Андрійович, голова обласної організації Спілки юристів України, в рамках масштабної правозахисної  ініціативи, що діє у 8 регіонах України. Віталій Єлов, зокрема, розповів про впровадження проекту на Волині, характер правових питань, які більше цікавлять громадян, а також команду фахівців-юристі, які здійснюють онлайн прийом.
Контактні телефони:
(0332) 72-48-46 – директор бібліотеки Стасюк Людмила Антонівна; 
050-666-45-79050-666-45-79  – адвокат Єлов Віталій Андрійович


0 коментарі:

Дописати коментар