Тренінг-дискусія «Почути один одного: розвиток ідей толерантності»



 
 
 
 

17 листопада 2014
 У Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки відбувся тренінг-дискусія за участі студентів Луцького педагогічного коледжу. Захід проведений з ініціативи Центру європейської інформації (ГО «Фундація розвитку громад») з нагоди Міжнародного дня толерантності.
На тренінгу студенти дізналися, що таке толерантність та як бути толерантними, навчилися прийнятим в суспільстві принципам спілкування, розмірковували як уникнути конфлікту та агресії. Майбутні педагоги переглянули сюжет, героями якого стали переселенці на Волинь зі Сходу, обговорили його. Також кожному учаснику було запропоновано дізнатися самим, наскільки вони є толерантними, перевірити своїх одногрупників та пройти тест на толерантність.
«Тут зібралась молодь з усіх куточків Волині. Я приємно вражена тим, наскільки толерантні педагоги будуть навчати наших дітей. Бо як ми не провокували їх на емоції – вони не піддалися. А ще дуже важливо, що коли ми їх спитали про те, що їх об’єднує, майже всі з гордістю відповіли, що вони українці» – виразила своє враження від заходу Юлія Євпак.
Довідково:
 Міжнародний день толерантності відзначається 16 листопада у всьому світі. Саме в цей день в 1995 році на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості. В Україні поки що цей день не настільки популярний, як в інших країнах, але актуальний. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього

0 коментарі:

Дописати коментар