Консультації юриста з питань права продовжуються

29 липня 2014 року
Впродовж липня кожного вівторка відбувалися сеанси зв’язку з районними бібліотеками, які визначені пунктами доступу до дистанційної правової допомоги в рамках проекту благодійної організації ”Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги” за участі обласної організації Спілки юристів України.

Громадяни з Любешівського, Рожищенського, Іваничівського Любомльського, Шацького районів мали потребу в консультаціях юристів з тих чи інших питань. Всього за правовою допомогою в липні місяці звернулося понад 25 осіб.

Шаховий фестиваль

 25-27 липня 2014 року.
У Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки впродовж трьох днів проходив шаховий фестиваль, присвячений Небесній сотні. Хоч спортивне дійство відбувалося в хорошій дружній атмосфері, та його учасники – представники областей України та гості з Республік Польща та Білорусь – перебували в стані хвилювання, постійного розумового напруження, фізичного перенавантаження через високу температуру повітря (понад +30 на вулиці). Зоною для відпочинку та розслаблення на цей час був тренінговий центр. В перерві між турами його учасники мали змогу скористатися інтернетом, випити чаю, поспілкуватися між собою, або просто посидіти і помріяти про перемогу...

Волиняни з національного ярмарку бібліотечних технологій повернулися з нагородами!

24 липня 2014 року
Участь делегації бібліотекарів з Волині у цьогорічному ярмарку, що проходив під девізом ”Міст наш”, відзначена двома нагородами за перемогу в конкурсі бібліотечного відео ”БібліоКіноФест-3”.
Ролик Волинської обласної бібліотеки для дітей ”В сучасній бібліотеці читають навіть хом’яки” зайняв третє почесне місце (автори Оксана та Владислав Кардаши), а ролик Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки ”Сучасна бібліотека – сучасній громаді” 

(автори Софія Ворожейкіна та Юлія Євпак) відзначений кращим в номінації ”Бібліотека – центр громади”. Дізнатися про всіх переможців конкурсу можна на сайті програми ”Бібліоміст”.

Загалом дійство, що проходило цьогоріч у НСК ”Олімпійський” в Києві, було цікавим і незабутнім. Організаторами його виступили програма ”Бібліоміст” та Міністерство культури України. У дружній, приємній атмосфері в учасників Ярмарку була можливість побачити і відчути те, чим живуть сучасні бібліотеки і який спектр послуг вони пропонують українцям  вже сьогодні. За словами Матея Новака, директора програми ”Бібліоміст”, особливо актуальними є послуги з е-урядування – у модернізованих бібліотеках відвідувачі можуть дізнатися, як отримати послугу через Інтернет і скористатися нею. Віднині записати дитину в садочок, купити квиток на потяг, зареєструвати земельну ділянку чи здати звітність в податкову можна, звернувшись до бібліотеки, де є Інтернет.
У програмі Ярмарку були чудові майстер-класи з інформаційних технологій, тренінги, презентації дистанційних курсів, розроблених командою”Бібліомосту”, ”кімната жахів” бібліотечного піару і, звичайно ж, фестиваль бібліотечного відео ”БібліоКіноФест 3”, де відзначені ролики волинян.

«Програма кредитування енергозберігаючих технологій для ОСББ»

 
17 липня 2014 року
У Волинському РТЦ продовжуються навчально-практичні тренінги з циклу «Енергозберігаючі технології природи», ініційовані  «Центром економії ресурсів» ВОГО «Фундація розвитку громад» за підтримки ВОУБ «Укргазбанк».   Тема чергової зустрічі: «Програма кредитування енергозберігаючіх технологій для ОСББ».  
Учасники тренінгу мали можливість отримати інформацію про принципи функціонування та переваги застосування енергозберігаючих технологій в багатоквартирних та приватних будинках та практичне застосування кредитних програм для ОСББ від «Укргазбанк». Як зменшити енергозатрати? Як знайти джерела фінансування для технічного переобладнання власного помешкання? – відповіді на ці та інші питання були дані присутнім директором ВОУБ з державним капіталом Укргазбанк» Володимиром Вовком та головою ВОГО «Фундація розвитку громад» Романом Михальчуком.
 
Після блоку «питання-відповіді» відбувся розіграш призів серед учасників.
Інформацію про проведення наступних тренінгів дивіться на сайті http://www.vogofrg.org/node/201, а також в Плані діяльності Волинського РТЦ на липень 2014 р., розміщеному на дошці оголошень у бібліотеці.

Канікули в Інтернеті продовжуться

Як вже повідомлялося, Волинський РТЦ відвідували діти ЗОШ №13. Їм сподобалося перебування в бібліотеці і, зокрема, можливість користуватися інтернетом. Тому продовжують приходити сюди самі і друзів своїх приводять – грають в ігри, переглядають фільми, спілкуються.

Здібна учениця


Вперше лучанка Лідія Пигичка звернулася до ТЦ з проханням навчити її основам комп’ютерної грамотності два роки тому.  Перший індивідуальний урок провела для неї тренер Софія Ворожейкіна – познайомила з комп’ютером як інформаційною системою. Як виявилося, бажанню оволодіти  комп’ютерними технологіями і навичками роботи в мережі Інтернет поважний вік відвідувачки Волинського РТЦ зовсім не став на заваді. І сьогодні п. Лідія, яка виявилася досить здібною ученицею, вільно орієнтується в інформаційному просторі,  спілкується з родиною через сучасні швидкісні засоби зв’язку, веде активний спосіб життя. Так тримати!!!

Енергозберігаючі технології природи

 
10 липня 2014 року 
Відбувся перший тренінг від «Центру енергозберігаючих технологій» ВОГО «Фундація розвитку громад» за підтримки компанії «ATMOSFERA®». У тренінгу прийняли участь представники міської влади, підприємств, дошкільних навчальних закладів та інші.
На початку зустрічі голова ВОГО «Фундація розвитку громад» Роман Михальчук розповідав про актуальність енергозберігаючих технологій у наш час. Він зазначив, що сьогодні енергозберігаючі технології дають можливість економити не тільки на державному рівні, а й на рівні кожної окремо взятої родини. Впровадження енергозберігаючих технологій у господарську діяльність як підприємств, так і приватних осіб на побутовому рівні є одним з важливих кроків у вирішенні багатьох екологічних проблем - зміни клімату, забруднення атмосфери, виснаження природних ресурсів, тощо.