Медіація-зустріч "Гра заради порозуміння"


18 березня 2015 року
Чергова зустріч з жінками-переселенками відбувалася у Волинському РТЦ в рамках проекту "Театр медіації. Гра заради порозуміння" за ініціативи  ВОГО «Фундація розвитку громад, яка здобула грант Українського Жіночого Фонду. 

Мета зустрічі – ”соціалізувати цю групу жінок в наше західноукраїнське суспільство – з тим набором цінностей, які у нас є” – наголосила Юлія Євпак, виконавча директорка названої громадської організації. ”Важливо сьогодні – знайти діалог, спільну мову,  а не долати  мовний бар'єр (українська, російська...). Саме цінності – людські, суспільні – повинні складати основу взаєморозуміння та позитивного конструктивного діалогу” – продовжила свою думку Юлія.
Учасники зустрічі намагалися знайти ці спільні точки дотику та порозумітися на якихось спільних твердженнях. 
До зустрічі долучилися службовці відділу державної служби соціальних допомог та субсидій департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА. 
 
З учасниками плідно обговорювалися актуальні для переселенців питання: як працевлаштуватися чи отримати статус безробітного, відновити документи, оформити субсидії, прописку, візу, отримати соціальну допомогу, аліменти, пенсію, продовжити навчання, знайти місце для проживання? Зустріч була побудована у формі діалогу. Тож кожен зміг поділитися проблемою, яка турбує й дізнатися шляхи можливого вирішення.
 
На зустрічі обговорювалося також діюче законодавство, усі законопроекти які розглядає Верховна Рада й навіть проекти від ООН, що спрямовані на допомогу біженцям. Як виявилося, наше законодавство потребує чималих правок та вдосконалення, тож представники служби соціального захисту готові вислухати усі скарги й передати їх керуючим органам, зокрема міністерству. На завершення представники соціальної служби дали усі необхідні контакти для подальшого спілкування, а також хороші поради, аби кожен, хто був змушений покинути своє місто, почував себе комфортно.

 

0 коментарі:

Дописати коментар