Розмова з лікарем про те, як правильно харчуватися влітку



17 червня 2015 р.
Зустріч з лікарем в Школі здорового життя була присвячена темі правильного харчування влітку. Учасники зустрічі уважно прислуховувалися до порад фахівця щодо режиму харчування, відбору якісних та калорійних продуктів. Лікар О.В.Солоха наголосила, що у жарку пору року краще відмовитися від жирної і важкої їжі. Жирні сорти м'яса і риби слід замінити пісними. Бажано зменшити споживання бобових культур, випічки, хліба. Влітку незамінними є свіжі овочі та фрукти, які здатні майже в повному обсязі задовольнити потребу в їжі. Слід використовувати зелені салати, кріп, петрушку, бо вони урізноманітнюють стіл, роблять їжу смачнішою. Не варто відразу після вживання їжі пити рідину, краще витримати якийсь час, хоча про рідину забувати не слід – вживати її потрібно чимало. Лікар також розповідала про наслідки, які можуть бути при  неправильному харчуванні.
Бібліотекарі до зустрічі з лікарем підготували перегляд книг з питань здорового харчування і запропонували присутнім з ними ознайомитися.

0 коментарі:

Дописати коментар