Відкриття кіноклубу Docudays UA у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки







10 грудня 2015 року
У Міжнародний день прав людини у бібліотеці відбулося відкриття клубу документального кіно Docudays UA.
Розпочала захід модератор клубу Жанна Литвина, яка пройшла 2-рівневе навчання: тренінг у м. Києві – в жовтні та у грудні ц.р. – семінар „Школа з прав людини для регіональних модераторів Кіноклубів Docudays UA” у Чернігові (організатори – Українська Гельсінська спілка з прав людини, освітній Дім прав людини за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні). Головна бібліотека Волині і раніше була учасником проведення заходів Docudays UA в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно. Якщо в 2013-2014 рр. бібліотека була місцем показу кінострічок,  то в 2015 р. вона ввійшла до переліку бібліотек, на базі якої буде діяти кіноклуб медіа-просвіти з прав людини для проведення некомерційних показів документальних та навчальних кінофільмів з метою сприяння активізації діалогу в українському суспільстві та для підвищення рівня поінформованості громадян України у сфері прав людини. Усі покази фільмів у кіноклубі будуть супроводжуватися правопросвітницькими заходами: дискусіями та обговореннями, зустрічами з експертами та правозахисниками. 
Партнером Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA є програма «Бібліоміст».
Присутніми на заході були: Ярослав Букало, спеціаліст Головного територіального управління юстиції у Волинській області; Богдана Стельмах - ˜заступник голови правління Волинського прес-клубу, координатор Луцького прес-клубу реформ; представник Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA в Луцьку; Юрій Колтонюк - адвокат, а також викладачі та студенти Волинського училища культури і мистецтва. 
Присутні переглянули фільм режисера Валерія Балаяна "Любіть мене, будь ласка", а потім обговорили його. Зосередили увагу на порушенні прав, які помітили присутні в сюжеті фільму.

0 коментарі:

Дописати коментар