Жіночий клуб – у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки


26 березня 2016 року
Жіночий клуб, що діє в Луцьку за підтримки ‪‎«Українського жіночого фонду», продовжив свою роботу у стінах Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки. На цей раз учасники зібралися в тренінговому центрі, технічне оснащення якого сприяло перегляду документального фільму «Рожеві сарі» з колекції Docudays UA (режисер Кім Лонжинотто, Велика Британія, Індія). 
Стрічка розповідає про жіночий рух політичних активісток Індії. Все почалося з Сампат Пал. Як і багатьох інших, молоду дівчину віддали заміж у родину, де її часто били. Але попри все вона боролася і покинула сім’ю свого чоловіка, зрештою ставши борцем проти поневолення жінок у штаті Уттар-Прадеш. Потім була Рекха, 14-річна дівчина з касти недоторканних, на третьому місяці вагітності. Вона не може побратися з батьком своєї майбутньої дитини, бо він належить до вищої касти. Чоловік 15-річної Рену, яку заміж видали батьки, покинув її, і тепер дівчина погрожує накласти на себе руки. Чи є в цих жінок шанс змінити ситуацію?
Перегляд фільму викликав багато емоцій у глядачів, тому обговорення побаченого відзначалося високою активністювираженням власних думок і вражень, аналізом обставин, баченням шляхів вирішення проблеми. Наймолодша ж учасниця клубу займалася своїми справами, оскільки проблеми такого рівня її, дякувати Богу, не торкаються.


1 коментарі:

SEM Esprit сказав...

класно

Дописати коментар