Обласний семінар-тренінг завідувачів відділів автоматизації та бібліотекарів з інформаційних технологій на тему: «Інноваційний шлях публічної бібліотеки до надання електронно-бібліотечних послуг». День другий.



20 жовтня 2016 року
      Другого дня робота семінару продовжувалася у Ковельській ЦБС, одній з кращих бібліотечних систем області, де персонал активно використовує сучасні технології в роботі з читачами і долучається до інноваційних проектів розвитку бібліотечних установ району. В цьому переконалися учасники семінару, відвідавши Любитівську сільську бібліотеку і познайомившись з її діяльністю. Про плідну співпрацю бібліотеки з місцевою владою засвідчило тепло в бібліотеці та присутність самого сільського голови Віктора Павлова. Його компетентність щодо роботи бібліотеки вказує на небайдужість до розвитку культури в селі і дає впевненість у тому, що цей осередок буде збереженим для громади та розвиватиметься і надалі в нових умовах. 


Потім учасники семінару-тренінгу відвідали літературно меморіальний музей-садибу Лесі Українки в селі Колодяжному. Декому з присутніх довелося тут побувати вперше, тому враження від побаченого і почутого залишилися  незабутніми. Особливо цікавою була екскурсія, проведена Вірою Комзюк, заслуженим працівником культури України, в яку, здавалося, вона вклала всю свою душу.




В Ковельській районній бібліотеці групу бібліотекарів також чекали представники влади. Вітання пролунали з вуст  першого заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, керівника апарату РДА Степана Топольського, начальника відділу культури РДА Матяшук Тетяни Іванівни. Про діяльність бібліотек Ковельщини розповіла директор централізованої бібліотечної системи, заслужений працівник культури України, Божик Галина Михайлівна.
За круглим столом учасники семінару-тренінгу обмінялися досвідом роботи та поділилися враженнями від дводенного спілкування. Всім учасникам сподобалася зустріч, присвячена розвитку ІТ-технологій в області, але акценти були поставлені на інформації про створення пофесійного відео, смарт-технологіях та враженнях від перебування на Ковельщині.
За результатами семінару-тренінгу був прийнятий відповідний документ.

0 коментарі:

Дописати коментар