Тиждень права 2016 р. стартував у Луцьку






5 грудня 2016 року
З 5 по 9 грудня 2016 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права. Відповідний план заходів затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 р. №627-р.
В зв’язку з цим у регіональному тренінговомцентрі бібліотеки відбулася правова година за участі Герасимика Миколи Івановича – начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного управління юстиції у Волинській області та Блащука Євгенія Мирославовича – заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області.
Микола Іванович, зокрема, нагадав, що Всеукраїнський тиждень права запроваджено Указом Президента України від 08 грудня 2008 р. №1149/2008 з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Мета ж проведення тижня права, як наголосив виступаючий,  – підвищення рівня правової культури населення, а також поінформованість громадян щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту. Також було озвучено план заходів в рамках тижня права в Луцьку та області.
Євгеній Мирославович зупинився на роботі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, його підрозділах на місцях, наголосив на категоріях громадян, які мають право скористатися первинною безоплатною допомогою.

Присутнім було цікаво почути про те, що в системі надання правової допомоги та підвищення рівня правової освіти громадян немалу роль відіграють бібліотеки області. Завдяки програмі "Бібліоміст" 85 бібліотек області комп’ютеризовані і мають доступ до інтернету, що сприяло створенню на базі 20-и з них Пунктів з надання дистанційної безоплатної правової допомоги громадянам. У Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки функціонує Центр з надання дистанційної безоплатної правової допомоги, де щовівторка ведеться прийом фахівцями відповідно до затвердженого попередньо графіка.
Учасники заходу мали можливість познайомитися з інформацією, представленою на офіційних сайтах органів юстиції, ресурсами правої тематики.

Щороку ми проводимо заходи в рамках Тижня прав  у тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй прийнято Загальну декларацію прав людини.

0 коментарі:

Дописати коментар