Мандрівний міжнародний фестиваль про права людини Docudays UA у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки





7 грудня 2016 року

У Волинському РТЦ в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays відбулися перегляди фільмі. 
Перша стрічка – «Остап» Тараса Дроня (2015, Україна, 28 хв.), розповідає про двох братів: один із них у Львові вдома, інший – у полоні в Донецьку, лежить у лікарні після останніх боїв за Донецький аеропорт. Вони обидва вірять, що ще зустрінуться.
Друга – «Люди, які прийшли до влади» Олексія Радинського і Томаша Рафи, простежує поступове занурення суспільства у війну. Знята в березні-квітні 2014 року на Донбасі, на сході України, вона зображує деградацію соціального протесту до збройного повстання, яке значною мірою підтримувалося прихованим іноземним вторгненням.

Після перегляду стрічок відбулося обговорення побаченого. До розмови були залучені присутні на заході головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Марія Місюк, члени ГО «Переселенці Криму та Донбасу», студенти Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, громадські активісти, адвокати, журналісти.

0 коментарі:

Дописати коментар