Кіноклуб Docudays UA у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки запрошує на перегляди фільмів.



27 січня 2016 року
Вже вдруге відбувся перегляд фільму в рамках кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. Це був показ документальної стрічки польського режисера Павела Височанські «Коли – небудь ми станемо щасливими». Традиційно після перегляду відбулося обговорення побаченого, під час якого учасники обмінювалися думками та враженнями, намагалися розв'язати проблеми, поставлені в сюжеті фільму. В обговоренні взяли участь викладачі та студенти Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, які стали постійними відвідувачами кіноклубу, та експерт з питань захисту прав фізичних та юридичних осіб у Європейському суді з прав людини Юрій Колтонюк.

Фільмотека кіноклубу Docudays UA складається з актуальних документальних фільмів, які порушують проблемні теми у сфері захисту прав людини – особистої свободи, людської гідності, рівності та дискримінації. 
Запрошуємо всіх бажаючих до кіноклубу Docudays UA. Слідкуйте за анонсами наступних переглядів на нашій сторінці facebook.com та в розділі новин на сайті бібліотеки (http://ounb.lutsk.ua/).

У Волинському РТЦ вивчали програму Microsoft Excel



26-27 січня 2016 року

Тренінги для бібліотекарів з вдосконалення навичок роботи в програмі Microsoft Excel були корисними в зв’язку з необхідністю здавання електронних звітів, роботою з електронними таблицями, адже саме ця програма дає можливість застосування статистичних розрахунків, графічних засобів, тощо.
Тренер Олександр Іванюк в доступній і зрозумілій формі розповідав присутнім бібліотекарям про секрети роботи в програмі, її особливості.  
  


  

Презентація ВОГО «Асоціація захисту прав споживачів»



21 січня 2016 року
У тренінговому центрі відбулася презентація діяльності Волинського обласного громадського об’єднання «Асоціація захисту прав споживачів» в рамках проекту Громадської організації «Об’єднання «САМОПОМІЧ».
Координатором нового об'єднання обрано Романа Осадовського, який зауважив, що останнім часом споживачі майже не мають можливості захистити власні інтереси, адже державні органи, які здійснюють контроль за дотриманням законодавства у цій сфері, фактично не працюють. Серед багатьох питань, які виникли у присутніх було, зокрема, «Як захистити не тільки споживача, але й продавця». Один з учасників – Книш Сергій – зауважив, що він сам нещодавно став жертвою недобросовісних дій супермаркету «Сільпо». Зокрема, йому було продано товар за завищеною ціною, хоча на ціннику вона була нижчою.
Учасниками зустрічі були і депутати: Вусенко Ю.В., Шляхтич Т.В., Імберовський М.Ю. та ін., які приєдналися до обговорення проблем споживачів.
Будьте пильними, вивчайте права споживача, щоб не потрапити в неприємну ситуацію!

Майстер-клас з розпису української дерев'яної іграшки





20 січня 2016 року
Волинський РТЦ, крім бази для проведення навчальних тренінгів, практикумів, семінарів, став місцем і для творчих зібрань – проведення "круглих столів", майстер-класів, тематичних дискусій. Майстер-клас, зініційований і проведений ГО «Об’єднання «САМОПОМІЧ» та художницею Іриною Сардак-Бондарук, був присвячений розпису української дерев’яної іграшки для дітей учасників АТО.

Учасники мали нагоду не лише на власні очі побачити та розмалювати іграшку, а й дізнатися про історію виникнення та її роль в українській культурі. Власноруч розписану іграшку дітлахи могли забрати з собою та прикрасити свій дім або зробити неповторний подарунок своїм друзям.

Розробка сайту на WordPress








4, 12 січня 2016 року
Двері РТЦ не зачинялися під Новорічних та Різдвяних свят – продовжувалися заняття по створенню сайту на WordPress для переселенців і воїнів АТО. 
Крок за кроком впродовж попередніх занять наповнювалися інформацією сайти учасників курсу. На завершальному етапі вже демонстрували власні досягнення і обговорювали подальші плани розширення своїх ресурсів.
Нагадаємо, що зустрічі відбувалися в рамках проекту ”Підтримка у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID)”. Проект впроваджувався ГО ”Переселенці Криму і Донбасу”, а тренінги проводили волонтери Центру зайнятості вільних людей, що в Луцьку.