Жіночий клуб


24 вересня 2016 року
У стінах Волинського РТЦ продовжив свою роботу Жіночий клуб. Розмовляли про самопрезентацію та стресостійкість. 
Спікер-гостею клубу була Людмила Мельник – бізнес-тренер, експерт з питань управління емоціями та розвитку емоційного інтелекту, ведуча рубрики "Рецепти успіху" на радіо "Луцьк", співведуча рубрики "5 хвилин із бізнес-тренером" на Волинському ТБ, викладач.

Бюджетні відносини у бібліотечній сфері


22 вересня 2016 року
У бібліотеці відбулася чергова зустріч за круглим столом з питань децентралізації на Волині. Учасником зібрання був Гром В.А., регіональний консультант з бюджетних питань у Волинській області. Присутніх в першу чергу цікавили бюджетні відносини у бібліотечній сфері. Василь Андрійович надав кваліфіковані консультації про загальні бюджетні процеси, що відбуваються в умовах децентралізації, та акцентував увагу на цих питаннях в розвитку бібліотек в нових умовах. Головне, як наголосив Гром В.А., мають визріти здорові договірні відносини, і бібліотеки територіальних громад повинні підтримувати такі відносини з центральними бібліотеками. Учасники заходу мали можливість задати питання і отримати фахові відповіді.

Тренінг для бібліотекарів "Блоги: наповнення, введення"


21 вересня 2016 року
Тема блогів сьогодні не є новою для бібліотекарів.  Проте їх популярність не зменшується і зумовлена вона двома головними обставинами: по-перше, публікувати інформацію в Інтернеті за допомогою блогів досить легко; по-друге,  це миттєва доступність в Інтернеті опублікованої інформації.

Учасники тренінгу у Волинському РТЦ знайомі з технологією ведення блогів – практично кожен відділ бібліотеки веде блог і висвітлює специфіку своєї діяльності. На тренінгові знову повернулися до контенту – змісту інформацій, їх оформлення, актуальності, майстерності подачі, а також публікації фотоматеріалів. Звернули увагу і на появі нових функціональних можливостей  ресурсів, які чудово прижилися в бібліотеках

1 вересня - день відкритих дверей у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки

1 вересня 2016 року
До бібліотеки завітали учні луцьких шкіл для знайомства з книгозбірнею та проведення першого уроку, присвяченого 25-річчю незалежності України.  Під час екскурсії бібліотекою заглянули і до РТЦ. Молодші – зразу ж сіли за комп’ютери, старші – поважно послухали і подивилися, адже сьогодні компами їх не здивуєш. Проте затишний інтер’єр центру їм сподобався.