Вебінар "Оптимальні варіанти бібліотечного обслуговування в ОТГ"



22 березня 2017 року
Вебінар, що відбувався у Волинському РТЦ привернув увагу бібліотекарів області, адміністрацію, громадян. Питання, що обговорювалося, стосувалося подальшого бібліотечного обслуговування в  нових умовах. Учасниками вебінару у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки були: Анатолій Пархомюк – регіональний координатор «Центру розвитку місцевого самоврядування» у Волинській області, Валерій Дмитрук – начальник управління культури Волинської ОДА, Марія Назаревич – начальник відділу культури і мистецтва, працівники обласних бібліотек. В режимі он-лайн слухачами вебінару були бібліотекарі районних бібліотек.
Як наголосила Людмила Стасюк, директор Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки, на Волині сьогодні 76 бібліотек області знаходяться в складі ОТГ, розвиток яких в подальшому не зовсім визначений. Така ж ситуація чекає на бібліотеки в громадах, які незабаром будуть об’єднуватися, можливе їх скорочення. Міністерство культури України занепокоєне негативними тенденціями скорочення мережі закладів культури, в т. ч. і бібліотек, які є невід’ємною складовою інформаційно-комунікативної системи України. З метою сприяння організації мережі публічних бібліотек в ОТГ та забезпечення належного рівня надання послуг у сфері культури Національною бібліотекою України ім. Ярослава Мудрого, за дорученням Мінкультури, було розроблено Методичні рекомендації. В них надані варіанти організації мережі публічних бібліотек в ОТГ. 
Анатолій Пархомюк розповів про стан справ на Волині в напрямку впровадження реформи децентралізації, зауважив, зокрема, що тільки спроможна громада зможе надавати послуги, в т. ч. і в галузі культури. 
Валерій Дмитрук та Марія Назаревич зупинилися на питаннях дотримання вимог правового забезпечення процесів децентралізації в галузі культури, відповіли на питання колег з районів.

0 коментарі:

Дописати коментар