Перегляд фільму "Вітаємо на Фукушімі" в клубі документального кіно Docudays UA при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки

26 квітня 2017 року
Режисер фільму бельгієць Ален де Альо є супротивником атомної енергетики. Він також є автором фільму про наслідки Чорнобильської трагедії "Чорнобиль назавжди" і вважає, що існує багато причин виступити проти атома. Атомна енергетика, на думку режисера, зв’язана з браком демократії, інформації, поваги до працівників, а все це має глибокий зв’язок з правами людини.









Фільм "Вітаємо на Фукушімі" присвячений трагедії у Японії, яка сталася через два тижні після закінчення стрічки про Чорнобильську катастрофу. Ці події глибоко вразили автора, оскільки в процесі зйомок він з’ясував, що виправити становище на АЕС практично неможливо, а на "Фукусімі-1" чотири реактори знаходяться в зоні землетрусів і вони повні палива. "Це небезпечно, це надто дорого коштує... Це ж так очевидно. Ризик такий великий. Атомна енергетика – це стара технологія, дуже стара технологія",– стверджує режисер Ален де Альо. 
Після перегляду відбулося обговорення  екологічних, соціальних  проблем населення  в контексті наслідків аварій на Чорнобильській та Фукусімській АЕС.

Зустріч зі студентами Волинського училища культури і мистецтва імені І.Ф.Стравінського та перегляд фільму приурочені вшануванню пам’яті про Чорнобильську трагедію в Україні та рівноцінну – в Японії. Ця подія належить також до заходів з відзначення відзначення Року Японії в Україні (2017).

0 коментарі:

Дописати коментар