Про розвиток системи е-послуг на тренінгові у Волинському РТЦ

9 серпня 2017 року
Електронне урядування залишається важливою і актуальною темою для вивчення і використання як в роботі, так і в повсякденному житті. З розвитком інформаційного суспільства все більше  виникає необхідність надання адміністративних та інших публічних послуг в електронній формі. Урядом України схвалена  КОНЦЕПЦІЯ розвитку системи електронних послуг в Україні (розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 р. №18-р).
 
Реалізація Концепції передбачена на період до 2020 року та складається з трьох основних етапів. На кожному з етапів сформовані певні завдання. Важливе місце в розвитку е-послуг визначено і для бібліотек. Вони, зокрема, мають облаштовувати комп’ютеризовані місця для користувачів і створювати всі умови для користування е-послугами, навчати їх основам комп’ютерної грамотності та роботи в мережі інтернет, працювати над наданням власних е-послуг, сприяти рекламі та популяризації такої діяльності. 


Всі ці питання обговорювали на тренінгові з бібліотечними працівниками, які самі, в першу чергу, повинні володіти навичками роботи з надання е-послуг і допомагати користувачам.

Хорошим помічником у вивченні теми став електронний курс "Бібліотеки  – мости до е-урядування", який пройшли присутні на тренінгові.

0 коментарі:

Дописати коментар