У Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки проходив дебатний турнір



28-29 січня 2017 року
Протягом двох днів у тренінговому центрі відбувалися дебатний турнір, організований луцьким клубом "Інтелектуальна толока". Дебати – це не просто гра. Учасники вчаться системно мислити і бачити проблему з різних сторін, вчать висловлюватись, аргументувати, толерантно ставитися до думки інших і швидко знаходити відповіді у кризових ситуаціях. Дебати – це спосіб пошуку змін на краще.
Організатори закликали молодих людей долучатися до діяльності Волинського дебатного клубу, вчитися і в майбутньому брати участь у подібних турнірах.

Електронний курс "Орієнтація на клієнта"


16 січня 2017 року
Бібліотекарям до вподоби підвищувати свій професійний рівень за допомогою електронних курсів навчальної програми, розроблених командою "Бібліомосту". Учасники чергового тренінгу прослухали теоретичну частину курсу, а потім мали можливість перевірити свої здібності та професійні навички спілкування з користувачами через електронні тести. Про успішне володіння такими навичками свідчать сертифікати, які надаються програмою. На жаль не всі учасники їх отримують, тому виникає бажання повернутися до них ще раз.

Робота в програмі PowerPoint


11 січня 2017 року
Учасниками тренінгу були бібліотекарі, які в роботі для підготовки різноманітних презентацій використовують програму PowerPoint. Тренер Софія Ворожейніна ще раз наголосила на дизайні, розміщенні фото та відео матеріалів у слайдах, особливо наголосила на виборі шрифтів для текстів. У присутніх виникало багато питань щодо анімації, переходів, інших технологічних процесів, що застосовуються в підготовці презентацій.Теоретичну інформацію було закріплено практичними вправами.