"Основи лідерства та командного підходу в кадровому менеджменті"

30.05.2012 р.
Другий день семінару-тренінгу був присвячений виїзду в Турійську ЦБС, де після привітань заступника голови райдержадміністрації Наталії Семенчук, виступу директора ЦБС Лілії Барилюк проводився тренінг з названої теми. На практичних заняттях, проведених тренером Євгенією Євтушок, учасники – директори районних, міських ЦБС – за допомогою тестових завдань визначали особисті якості керівника, характерні для кожного із них. Заключним кроком зустрічі було прийняття Підсумкового документу з визначеням подальших напрямків в управлінській діяльності.
Турійська ЦБС впродовж багатьох років характеризується стабільною діяльністю. Хоч ЦБС не стала переможцем конкурсу програми "Бібліоміст", бібліотеки знаходяться на шляху пошуку нових форм роботи і обслуговування користувачів. Центральна районна бібліотека одна з перших  придбала комп’ютерну техніку, створила доступ до інтернету для користувачів. Запроваджено програму для розвитку активного читання з обговоренням книги В.Лиса  "Століття Якова",  в бібліотеках проводяться Дні творчої ініціативи. Активно бібліотеки співпрацюють з владою та громадськими організаціями, підприємцями, бізнесовими структурами, які допомагать з ремонтом приміщень бібліотек, підпискою періодики, придбанням літератури.
Сільська бібліотека с. Кульчин, яка є однією з кращих в системі, була вибрана базою для впровадження програми "Бібліоміст". За сприяння сільського голови був зроблений ремонт приміщення, оновлений інтер’єр. Бібліотека тісно співпрацює з громадською організацією "Патріоти Волині", ЗОШ, про що засвідчили виступи керівників під час відвідування сільської книгозбірні. 



Славиться Турійщина і музеєм виробів із соломки та його організатором – майстринею Марією Кравчук, знаною в усьому світі. Неповторну красу солом’яного світу створюють тепер і учні відомої майстрині, які навчаються в Купичівській ЗОШ. Учасники семінару-тренінгу мали можливість познайомитися з процесом творення солом’яних образів,  побувавши в творчій майстерні молодих талантів і, навіть, придбати речі на згадку.  

Учасників семінару-тренінгу вітають в с. Кульчин




Вітання сільського голови, завідувачки бібліотеки, директора ЗОШ,
керівника ГО "Патріоти Волині"

На семінарі-тренінгові, Турійська ЦРБ

Учасників зустрічі вітає Наталія Семенчук, заст. голови РДА



На практичних заняттях

Учасники семінару-тренінгу, с. Кульчин

Семінар-тренінг "Управління сучасною бібліотекою: нові вимоги та тенденції"

29-30 травня 2012 року
Семінар програми ”Бібліоміст” був продовжений семінаром-тренінгом бібліотечних працівників. Питання управління бібліотекою на етапі інноваційного розвитку і  прийняття вірних управлінських рішень – були основними в програмі зустрічі. На правових аспектах управління бібліотекою зупинилася Наталія Розколупа, учений секретар ДЗ ”Національна парламентська бібліотека”.





Семінар "Бібліотека, влада та громадськість: партнерство для місцевого розвитку"

29 травня 2012 року
Семінар, ініційований програмою ”Бібліоміст”, був проведений у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки. Учасниками зустрічі, присвяченій перспективам подальшої співпраці влади і громади, були заступники голів райдержадміністрацій, заступники міських голів, керівники відділів культури райдержадміністрацій та директори районних, міських централізованих бібліотечних систем області. Програму ”Бібліоміст” представляли: Матей Новак –  директор програми,  Владислав Кучереносов – спеціаліст з адвокації, Настя Мах-Мазурок – регіональний представник програми у Волинській області.
Досвідом впровадження програми ”Бібліоміст” на Волині поділилися сільські голови сіл Боратин Луцького, Любитів Ковельського, Жидичин Ківерцівського районів, а також бібліотечні працівники.
Мозговий штурм з визначенням подальших кроків у розвитку партнерства між владою, бібліотеками та громадськістю у Волинській області провела Наталія Гнатюк, представник програми у Хмельницькій області.





Вчилися розробляти інноваційні проекти

23 травня 2012 року

У Волинському ТЦ відбувався тренінг зі сторення нових проектів. Присутні – завідувачі відділів бібліотеки познайомилися  спочатку з проектами (відеороликами), які перемогли у конкурсі «БібліоКіноФест: Кадри вирішують все». Серед них, до речі, відеокліп «Бібліотека – територія дитинства»  Центральної міської бібліотеки для дітей, м. Луцька, який зайняв четверту позицію. Обговорювали також напрямки діяльності своїх відділів, шукали нові ідеї, а домашнім завданням для учасників було створити проекти святкування Всеукраїнського дня біблотек, які будуть обговорюватися через місяць.


Напередодні важливого зібрання

23 травня 2012 року

В тренінговому центрі бібліотеки – нарада завідувачів відділами, присутні тренери і координатор ТЦ, а також регінальний представник програми ”Бібліоміст”. Питання, що обговорювались – організація і проведення семінару для представників влади і бібліотекарів області за участі команди ”Бібліомосту”.


Мандрівки інтернетом

21-22 травня 2012 р.
У дні вільного доступу до інтернету в ТЦ завжди людно – сюди полюбляють навідуватися і користувачі, і бібліотекарі. Хтось спілкується з колегами, друзями, хтось працює в своєму блогові, а інші слухають музику або шукають для себе корисну інформацію. Тренери завжди раді допомогти і надати консультацію тим, хто її потребує.


Тренінг-центр запрошує!!!

Шановні користувачі !!!

Тренінг-центр Волинської ДОУНБ 
ім. Олени Пчілки
 вже вкотре запрошує бажаючих скористатися вільним доступом до інтернету. 
Якщо ви любите спілкуватися онлайн, бажаєте послухати сучасну музику, подивитися відеоролик і, взагалі,хочете бути в центрі сучасних подій – тоді чекаємо на вас 
7,8,10, 21,21 травня 2012 року з 10.00 до 17.00 
за адресою:
м.  Луцьк, вул. Шопена, 11.


Сердечна нагорода

Ми отримали Сердечну нагороду від блогу - Снежнянская ЦБС.
Ідея цієї нагороди полягає в рекламі блогів з кількістю постійних читачів менше 200, щоб про них дізналося якомога більше людей. Роздати дану нагороду потрібно 6 блогам. І оповістити нагороджених в коментарі.
Від усього серця передаємо цю нагороду чудесним блогам, які гідні уваги і нових читачів:
http://internetlabreri.blogspot.com/ - Новопавлівська сільська бібліотека.

http://muz-lib1920.blogspot.com/ - Музиківська сільська бібліотека

http://tokarivka-lib.blogspot.com - Токарівська бібліотека

http://olenaprociv.blogspot.com - «Вчитись ніколи не пізно», блог Тернопільського РТЦ

http://bibmaf.blogspot.com - «Бібліомафія», шкідливі поради для бібліотечно-блогерської громади

http://libukr.livejournal.com - Бібліотека Української Літератури у Москві