Дискутували на тему ”ЄВРОПЕЙСЬКА ДЕМОКРАТІЯ В УКРАЇНІ”

 
 
15 травня 2014 року
Дискусія ”Європейська демократія в Україні” відбулася в рамках днів Європи в Україні. Учасниками дискусії були студенти, громадські діячі та працівники бібліотеки. До заходу долучилася також Іванна Валюшко – головний спеціаліст відділу європейської інтеграції Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації.

Після знайомства з основними цінностями та ознаками демократичного суспільства модератор заходу Ірина Мусій надала слово Іванні Валюшко, яка розповіла про свою діяльність та наголосила на основних пріоритетах розвитку області в напрямку євроінтеграції у 2014 році. Це, зокрема,  програма прикордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна" 2007-2013 у рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства.
Під час зустрічі зупинилися і на подіях Євромайдану в Україні та їх ролі у будівництві європейської демократії. Як зазначила студентка Луцького педагогічного коледжу Юлія Степащук, будувати справжню демократію в Україні можна тільки в умовах зміни системи. Інша ж молода активістка –  Світлана Патійчук – в змінах країни вбачає  зміни у свідомості людей. За її словами, будувати Європу в Україні потрібно, починаючи з себе, і тоді буде позитивний результат.
Важливу роль у побудові демократичного суспільства відіграє активна участь громадськості. «Потрібно відстоювати свої позиції, брати активну участь у громадському житті, долучаючись до діяльності громадських організацій та підтримуючи громадські ініціативи. Потрібно бути активним членом громадських організацій, – на цьому наголосила громадська діячка Луцька  Руслана Мельник.

Дискусію завершила Ірина Мусій словами про те, що на істотні зміни у країні нам потрібен час, але варто пам`ятати, що держава починається з кожного.

Фундаторами заходу виступили ВОГО «Фундація розвитку громад» та ВДОУНБ імені Олени Пчілки.
 

На обговорення були винесені питання:
1. Демократія в Україні. 23 роки досвіду.
2. Європейська інтеграція на Волині. Виклики майбутнього.

0 коментарі:

Дописати коментар