Електронні ресурси бібліотек









16 листопада 2011 року
  Автоматизовані інформаційно-бібліотечні системи (АІБС) як інструмент створення електронних ресурсів – одна із тем обов’язкового тренінгу, яку вивчали бібліотекарі цього дня. До практичної частини цієї теми входило знайомство з різними АІБС:   ІРБІС – у Волинській ОУНБ ім. Олени Пчілки, УФД ”Бібліотека” – у бібліотеці Волинського національного університету ім. Лесі Українки, МАРК – у Волинській обласній бібліотеці для дітей. Учасники тренінгу мали змогу не тільки познайомитися з принципом роботи АІБС та порівняти їх можливості, а переглянути власні елетронні ресурси бібліотек – електронні каталоги та БД, сайти, блоги, електронні видання.




5 коментарі:

Іваничівська ЦРБ сказав...

Цікава система АІБС. Сподобалися всі три, но перевагу, мабуть віддав би ІРБІСу. Звичайно, на перший погляд вони три складні, но в ІРБІСі мені було якось більш зрозуміліше. Не мішало б хоч трохи спростити функції користування :)

Недбайло Лариса сказав...

З АБІС, з практичним використанням яких ми ознайомилися, найбільше враження справила БІС МАРК. Така система деталізує бібліографічний опис та пришвидшує пошук необхідних джерел.
Учасник тренінгу - заст.дир.ЦБС по роботі з дітьми Іваничівської ЦБС

Учасник тренінгу сказав...

Ознайомившись з принципом роботи автоматизованих інформаційно - бібліотечних систем, найбільш зручною в користуванні вважаю АІБС МАРК

учасник тренінгу сказав...

Познайомилась із автоматизовано інформаційно-бібліотечною системою(АІБС).Ці програми потрібні і вони полегшують роботу бібліотечних працівників.

учасник тренінгу сказав...

Ознайомившись з роботою автоматизованих інформаційно-бібліотечних систем (АІБС)трьох бібліотек,зробила висновок,що ці прогрфми потрібні ікорисні для полегшення роботи в бібліотеці.

Дописати коментар