У тренінговому центрі – знову творча майстерня

5 липня 2012 року

Народознавча година ”Коса ж моя шовковая: дівоча коса в побуті, звичаях та обрядах” з проведенням майстер-класу із заплітання коси відбулася у ТЦ Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки. Ведуча заходу Ольга Заєць познайомила присутніх з традиціями, обрядами, пов’язаними з дівочою косою, яких і донині дотримуться. Вона презентувала книжкову виставку, присвячену цій темі.
 Інтернет-ресурси про техніку плетіння коси представила Софія Ворожейкіна, тренер ТЦ. А створення нового образу із заплітанням коси в домашніх умовах продемонстрували під час проведення майстер-класу біблітекарі Галина Дрозд і Юлія Іванська. Своє захоплення тим, як народжується краса в образі дівочої коси, і думки з приводу заходу, що був проведений в  ТЦ висловили присутні користувачі.

2 коментарі:

Навчаємося разом сказав...

Дуже гарний захід і гарно заплетені коси. От майстрині наші бібліотекарі! Чого тільки не вміють робити – безмежно талановиті! Й інтернет використовують як потрібно.Молодці!!!

Анонім сказав...

5 июля 2012г. был 17-й солнечный день - Благовестие. Это было Благовестие перед Ивановым днём - Предтечей Христа... Заплетание косы - это магический обряд, который отражён также в традициях иудаизма - традиционной булке-хале...Пришествие Мессии в Славе связано с магическим обрядом Свадьбы Бога и Невесты, которую готовят к Свадьбе...

Дописати коментар