Як збільшити рівень інвестицій у регіоні?



13 листопада 2012 р, 11.00-13.00


Шляхи залучення інвестицій у регіон, збільшення привабливості регіону для інвестиційних проектів обговорювали учасники ”круглого столу”, що проводився в приміщенні тренінгового центру Волинської ОУНБ ім. Олени Пчілки. Одним із таких шляхів присутні бачили у створенні та використанні веб-ресурсів, зокрема, мова йшла про створення відповідного сайту або порталу, як в інших регіонах. Організований захід Волинською обласною організацією ”Фундація розвитку громад”, місія якої – допомогти громадським ініціативам досягти сталого розвитку. Присутніми за ”круглим столом” були представники влади, бізне-структур, громадських організацій, благодійних фондів.
Участь в обговоренні теми взяла директор бібліотеки Людмила Стасюк, яка зупинилася на залученні інвестицій від міжнародних фондів у галузь культури області. Так, впродовж останніх років в розвиток бібліотечної галузі, зокрема, залучено близько 1 млн. грн., здобутих бібліотеками в результаті участі в конкурсах грантових проектів. Було наголошено також на діючій нині програмі ”Бібліоміст”, що впроваджується у публічних бібліотеках області і фінансується міжнародним фондом Білла і Мелінди Гейтс. Програмою передбачена комп’ютеризація публічних бібліотек, створення доступу до мережі інтернет і надання в зв’язку з цим нових послуг для користувачів. Важливим аспектом впровадження програми ”Бібліоміст”, як зауважила Л. Стасюк, є співпраця з органами місцевої влади, які виступають гарантами в забезпеченні фінансування на оплату інтернет-зв’язку, придбання меблів, проведення ремонтних робіт у бібліотеках-учасниках програми. 



Довідково: Сьогодні 78 бібліотек 16-ти централізованих бібліотечних систем області комп’ютеризовані за програмою ”Бібліоміст”, загалом вони отримали (окремі – отримають) 240 комп’ютерів з принтерами, сканерами, комплектами мережевого обладнанням. Загальна сума інвестиційного внеску програми в розвиток інформаційної інфраструктури регіону становить понад 1,5 млн. грн. 

0 коментарі:

Дописати коментар