Про інтелектуальну свободу в Інтернеті

17 червня 2013 року
У Волинському РТЦ розпочався тренінг для бібліотекарів за Мод.4 ”Інтелектуальна свобода та доступність інформації в демократичному суспільстві. Етика бібліотечного працівника”. Тренінг є додатковим у програмі підвищення кваліфікації бібліотечних працівників, проте його тематика є не менш важливою в процесі роботи з ресурсами інтернету. 
Під час 40-годинного тренінгу розглядалася  концепція інтелектуальної свободи, питання інформаційної політики держави, розширення функцій бібліотеки в наданні доступу до інформації, умови міжнародного інформаційно-бібліотечного обслуговування. Приділялася також увага проявам цензури в бібліотечній діяльності.
Тренер Євгенія Євтушок разом з учасниками розглянули Кодекс етики бібліотекаря та етичні дилеми в бібліотечній роботі, зупинилися на важливості конфіденційністі у бібліотечно-інформаційному обслуговуванні.
Питання адвокації інтелектуальної свободи, зокрема, форми адвокації, також були цікавими для учасників тренінгу.
Тренінг проходив в окремі дні (17, 18, 25, 26, 27 червня 2013 р.), що викликано було необхідністю проведення інших тренінгів для бібліотекарів районів  тренерами програми ”Бібліоміст”.

0 коментарі:

Дописати коментар