Семінар-тренінг для бібліотечних працівників Волині








24 січня 2014 року
На базі регіонального тренінгового центру Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки проходив обласний семінар-тренінг працівників районних, міських бібліотек, відповідальних за роботу з користувачами, на тему: ”Методи поширення ідей здорового способу життя через сучасні бібліотеки”. 
Бібліотекарі стали учасниками заходу, який відбувався в рамках реалізації проекту співпраці бібліотек з громадами ”Бібліотеки і охорона здоров’я”. 
Розпочала семінар директор бібліотеки, заслужений працівник культури України, Людмила Стасюк. Вона зупинилася на здоровому способі життя як одному із напрямків розвитку культури. Цікаві факти з галузі охорони здоров’я людей навів Сергій Левчук, лікар Волинського обласного центру здоров’я. Він, зокрема, розповідав про попередження хвороб, про ставлення до свого здоров’я з повагою. 
 
Наталія Рибачук, заступник директора з питань інформатизації, представила присутнім проект ”Здорова нація – здорове майбутнє”, який впроваджується спільно з ВОГО ”Фундація розвитку громад”. Вона наголосила, зокрема, на технічних ресурсах і можливостях сучасних бібліотек в напрямку надання нових послуг, в т. ч. і  послуг з популяризації здорового способу життя. 
Юлія Євпак, виконавчий директор ВОГО  ”Фундація розвитку громад”, зауважила, що проект є нетрадиційним для бібліотек, це є більше онлайн проект, який приверне увагу і залучить до бібліотек широке коло громадськості.
На участі бібліотек області в проектах програми ”Бібліоміст” зупинився під час виступу заступник начальника управління культури Валерій Дмитрук. Новий напрямок роботи Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки з громадою в партнерстві з громадською організацією і управлінням охорони здоров’я є цікавим, актуальним, перспективним в розширенні послуг сучасної бібліотеки.
ро роботу бібліотек області з популяризації здорового способу життя інформувала Поліна Тимощук, головний бібліотекар відділу читальних залів. Роман Михальчук, голова ГО ”Фундація розвитку громад”, розповів про партнерство з Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки в реалізації спільних проектів. 

1 коментарі:

таня сказав...

Побувавши на обласному семінарі - тренінгу ”Методи поширення ідей здорового способу життя через сучасні бібліотеки”, дізналася багато цікавого і корисного.
Наталія Рибачук, заступник директора з питань інформатизації вдало і доступно представила проект ”Здорова нація – здорове майбутнє”. Цікавою була лукція лікаря Волинського обласного центру здоров’я Сергія Левчука про попередження хвороб, про ставлення до свого здоров’я.
Корисною була інформація головного бібліотекаря відділу читальних залів Поліна Тимощук
про роботу бібліотек області з популяризації здорового способу

Дописати коментар