Тренінги для бібліотекарів Волинської області

11-12 листопада 2014 року

В рамках обласного семінару методистів центральних районних (міських) бібліотек Волині проведені тренінги  з питань популяризації інноваційних послуг у бібліотеках області, самовдосконалення бібліотекаря і набуття ним відповідних професійних навичок (компетенцій), створення позитивного іміджу в громаді і ролі піар-заходів, впровадженні електронної звітності бібліотек. Цікавою була робота в групах і презентація практичних завдань.
 
Розпочала зустріч з методистами директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Людмила Стасюк і зупинилася на питаннях управління інноваціями у діяльності бібліотек області. На основних напрямках діяльності бібліотек області взагалі і, зокрема, завданнями на наступний рік зосередила увагу Марія Назаревич, заступник начальника управління культури Волинської облдержадміністрації. Вона також розповіла про проект Стратегії розвитку області на період до 2020 року і основні стратегічні орієнтири діяльності для бібліотечної галузі Волині.

Мультимедійні презентації про діяльність публічних бібліотек області представили всі учасники семінару, продемонструвавши нові форми роботи з використання нових технологій.
Важливим аспектом діяльності бібліотек є співпраця з громадами – і саме на особливостях такої співпраці зупинилися  методист обласної наукової бібліотеки Ольга Кушнерик. У форматі сучасності пропонували працювати з юнацтвом методисти Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, а обласна бібліотека для дітей визначила форми і методи роботи з дітьми, продемонструвавши нетрадиційні підходи до такої діяльності.
 

Продовжилася робота семінару у Камінь-Каширській ЦБС, де учасники познайомилися з досвідом методичної роботи у бібліотеках системи. Про методичну службу як фактор впливу на діяльність і розвиток сільських бібліотек розмовляли за виїзним круглим столом у Камінь-Каширській районній бібліотеці.

0 коментарі:

Дописати коментар