Сучасні українсько-польські відносини: погляд експертів



13 жовтня 2016 р.
Відбувся круглий стіл на тему: «Сучасні українсько-польські відносини: погляд експертів».  Організатором  заходу виступила громадська організація «Платформа успішного партнерства».
Це вже третій захід, присвячений українсько-польським взаєминам, які проводить організація. В ньому взяли участь аналітики ГО «Платформа успішного партнерства», представники ГО «Інститут транскордонних ініціатив», викладачі кафедри політології та державного управління СНУ факультету міжнародних відносин СНУ ім. Лесі України. З польської сторони в роботі круглого столу взяв участь Консул Генерального консульства РП в Луцьку Марек Запор.

Даний захід мав на меті вияснити який суспільний резонанс і наслідки мала політизація питань, пов’язаних з Волинською трагедією для українсько-польських взаємин. Ціллю заходу стало розширення простору згоди між Польщею та Україною, щодо складних питань спільної історії. Присутні в ході дискусій намагалися знайти точки дотику, порозуміння в цих питаннях. Під час виступів зазначалась необхідність продовження справи об’єднання та діалогу, розпочатого польськими та українськими політичними, громадськими та духовними лідерами. 

0 коментарі:

Дописати коментар