Практикум для новопризначених директорів бібліотек Волинської області


28 березня 2017 року
У Волинському РТЦ  відбувся практикум для новопризначених директорів централізованих бібліотечних систем області: Володимир-Волинської – Сулік Л.Ф., Горохівської – Єлісєєвої О.В. та Турійської – Поліщук І.А. 
Актуальною для присутніх була консультація директора Волинської ДОУНБ ім.Олени Пчілки Людмили Стасюк щодо діяльності бібліотек в умовах створення об’єднаних територіальних громад. Людмила Антонівна познайомила директорів з моделями організації мережі публічних бібліотек в ОТГ, які пропонуються в Методичних рекомендаціях, підготовлених Міністерством культури України та Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого.
Не менш важливими питаннями були: використання електронної системи звітності ЕСМаР; планування діяльності бібліотек; використання веб-технологій в роботі керівника; впровадження в практику роботи бібліотек нової Універсальної десяткової класифікації як міжнародної класифікаційної системи. 
Учасники практикуму познайомилися з діяльністю відділу краєзнавчої роботи обласної наукової бібліотеки, ресурсами, новими технологіями та обслуговуванням користувачів в інформаційному центрі "Вікно в Америку". Продовжили практикум  на базі Луцької центральної районної бібліотеки. 

0 коментарі:

Дописати коментар