Тренінги-практикуми з питань впровадження УДК у волинських бібліотеках






липень 2017 року
 Як відомо, Постановою Кабінету Міністрів від 22 березня 2017 року №177 публічні бібліотеки України у 2017 році мають перейти до впровадження Універсальної десяткової класифікації. Аби полегшити цей процес, управління культури облдержадміністрації впродовж липня проводить одноденні практикуми для бібліотекарів, відповідальних за впровадження УДК. Заняття відбуваються на базі регіонального тренінгового центру Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, який за 7 років існування перетворився в потужну навчальну базу. Учасники навчання мали змогу прослухати консультації, попрацювати на практичних заняттях, організованих Оленою Нагайцевою, завідувачем відділу обробки та організації каталогів та Галиною Дрозд, головним бібліотекарем цього ж структурного підрозділу. Відкриття занять та підбиття підсумків здійснювала директор бібліотеки Людмила Стасюк.
     Проведення практикумів відбувалися відповідно до графіка впродовж липня місяця.   До участі в обговоренні злободенних питань запровадження УДК були запрошені і викладачі бібліотечних дисциплін Волинського державного училища культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського.
    Оскільки 8 ОТГ області вже скористалися правом виходу своїх книгозбірень зі складу централізованих бібліотечних систем, виникла потреба запросити завідувачів публічних бібліотек громад для навчання основам УДК. Через письмове звернення на практикуми були запрошені 8 бібліотекарів, для яких заняття також проведені заняття.

0 коментарі:

Дописати коментар