Про раціональне харчування розмовляли у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки

5 листопада 2017 року
Зустріч з фахівцем у сфері здорового харчування була присвячена загальній інформації про харчування – правильне і неправильне. Розглядалося, зокрема, збалансоване і раціональне, засновані на виключенні з раціону шкідливих, і включенні корисних, продуктів.
Раціональне харчування, як наголосила Любов Василівна, – це правильно організоване і своєчасне забезпечення організму смачно приготовленою і безпечною їжею, вміст в раціоні оптимальної кількості харчових речовин, необхідних для розвитку і життєдіяльності організму. Харчування з оптимальним співвідношенням харчових речовин вважають збалансованим.


Разом з учасниками зустрічі розглянули відмінності між збалансованим харчуванням і дієтами. Насправді збалансоване харчування, у відмінності від дієт, повністю забезпечує добові енергетичні потреби організму, включає увесь спектр продуктів, поживних елементів, вітамінів і мінералів. Основний сенс дієтичного харчування, наголосила п. Любов, полягає у виключенні певних ключових поживних елементів, або свідомо низькій калорійності раціону, а збалансоване харчування, навпаки, вимагає повного задоволення організму в усіх енергетичних і поживних потребах.
Цікаво було дізнатися про антиоксиданти – спеціальні природні або синтетичні речовини, які очищають організм від пошкоджуючих молекул, що називають вільними радикалами.

0 коментарі:

Дописати коментар