У Волинському РТЦ вдосконалювали цифрові навички

 








28 жовтня 2020 року

Державна програма з цифрової грамотності стартувала в січні 2020 року. В цей період запрацювала і онлайн платформа "Дія. Цифрова освіта", яка вміщувала спочатку три навчальні серіали: "Базові цифрові навички", "Цифрові навички для вчителів", серіал для батьків "Безпека дітей в Інтернеті". Сьогодні на платформі вже понад 30 навчальних серіалів, з якими можуть знайомитися і користувачі, і бібліотекарі. Саме бібліотеки стали першими хабами (центрами) з надання всім охочим доступу до безкоштовного навчання на онлайн-платформі з цифрової грамотності, а тому важливо, щоб бібліотекар володів технологією проходження навчання, орієнтувався в навчальних серіалах і зміг допомогти пересічному користувачеві, який прийде до бібліотеки, оволодіти певними цифровими навичками. Сьогодні у Волинському тренінговому центрі проводилися заняття для працівників луцьких бібліотек: нагадали процес реєстрації на онлайн платформі, ознайомилися з новими серіалами, пройшли навчання і отримали сертифікати.

Нагадаємо, що кожної середи з 10.00 працівники бібліотеки консультують бажаючих з питань навчання цифровій грамотності і сприяють в отриманні таких знань у тренінговому центрі.

Попереджаємо, що в період карантину обслуговування користувачів обмежене. Прохання дотримуватися всіх протиепідемічних заходів!

0 коментарі:

Дописати коментар