Онлайн-захід "Права дитини в контексті сучасних викликів"

 





31 травня 2021 року

У Волинському РТЦ відбувся онлайн-захід до Міжнародного дня захисту дітей. Учасником зустрічі з онлайн відвідувачами була регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська, яка наголосила на правах дитини в контексті сучасних викликів.

Мета заходу – підвищення рівня знань та поінформованості працівників територіальних громад щодо забезпечення ними функції захисту прав дітей та супроводження сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Любов Сітовська зупинилась на Конвенції ООН про права дитини – міжнародному правовому документі, що визначає права дітей. Розповіла про роль інституту Омбудсмана в Українї та національного превентивного механізму в захисті прав дитини, а також порушення, про які йшлося в щорічній доповіді Уповноваженого за 2020 рік. Також наголосила на ролі та значенні служб у справах дітей в громадах, оскільки саме громада є центром, який захищає та забезпечує права дітей, виявляє сім’ї, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах, оцінює їхні потреби, надає необхідні соціальні послуги.

Учасники заходу домовилися про здійснення спільних організаційних та просвітницьких заходів щодо підвищення обізнаності дітей про їхні права.

Завідувачка відділів читальних залів Жанна Литвина долучилася до онлайн-години з інформацією про діяльність бібліотеки із правової освіти. В контексті її повідомлення було наголошено на заходах, присвячених захисту прав людини і, зокрема, дітей, що належать до етнічних груп. 

Учасників ознайомили також з адвокаційним проєктом «Від упередження до суспільного діалогу»., що реалізується кіноклубом медіапросвіти з прав людини Docudays UA  при Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки.

0 коментарі:

Дописати коментар