Тренінг для майбутніх цифрових менеджерів

 










31 січня – 1-2 лютого 2022 року

Упродовж трьох днів у регіональному тренінговому центрі Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки відбувався тренінг за проєктом “Жінка-лідерка в цифровому просторі”. Учасниками тренінгу в межах проєкту в Луцьку стали  бібліотекарі трьох територіальних громад: Луцької, Торчинської, Велимченської. Долучилися до навчання і працівники обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Софія Ворожейкіна та Ірина Солтис. Саме їм –  майбутніх менеджерам цифрової освіти,  Антоніна Букач та Олег Стечкевич – тренери Академії цифрового розвитку, передавали свої знання із цифрових технологій для подальшого використання їх у роботі з відвідувачами.

Ця ініціатива здійснюється в межах проєкту UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Канади. Партнери проєкту – Міністерство цифрової трансформації України, Академія цифрового розвитку, Українська бібліотечна асоціація.

Мета проєкту – допомогти жінкам з вразливих груп населення подолати негативні економічні наслідки всесвітньої пандемії через використання цифрових платформ та інструментів, в тому числі ресурсів порталу «Дія».

Проєктом передбачено облаштування у бібліотеках-учасницях   громадських просторів для жінок із безкоштовним доступом до інтернету.

 Бібліотека-філія №6 КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система», яка є  і Хабом цифрової освіти, вже отримала спеціальне обладнання, що допоможе налагодити роботу з означеними категоріями відвідувачів, а саме: ноутбуки, проєктор і проєкційний екран, планшети, навушники, вебкамеру, маршрутизатор, спікерфон та штатив.

Бібліотекарі означених громад під час навчання набули нових компетентностей менеджерів  цифрової освіти і надалі будуть навчати та консультувати відвідувачів, зокрема, жінок в облаштованих у книгозбірнях  просторах.

0 коментарі:

Дописати коментар