Онлайн-тренінг для тренерів Регіональних тренінгових центрів "Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти".



 7-11 листопада 2022 року 

Завідувачка відділу автоматизації і ком’ютерних бібліотечних технологій прийняла участь у 5-ти денному онлайн-тренінгу для тренерів Регіональних тренінгових центрів "Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти". Навчання організоване у рамках реалізації проєкту ВГО «Українська бібліотечна асоціація», що виконується за грантової підтримки від Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та Уряду Швеції.


З вітальним словом звернулась до учасників заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан та наголосила, що бібліотеки – один з ключових фокусів проєкту «Дія. Цифрова освіта» у роботі над підвищенням цифрової грамотності українців.

Протягом тижня бібліотечні фахівці визначили потреби громади в цифровій освіті, розширили знання щодо послуг та сервісу Хабу цифрової освіти. Було акцентовано увагу на профілі компетентностей бібліотекаря-координатора Хабу та вимогах до облаштування бібліотеки-Хабу, куди може завітати кожен громадянин та безкоштовно пройти навчання з цифрової грамотності. Учасники навчання виконували комунікаційні вправи та практичні завдання, обмінювалися досвідом, обговорювали проблемні питання майбутніх тренінгів.

Результатом онлайн-навчання у 2023 р. стануть навчальні заходи для працівників бібліотек – Хабів цифрової освіти Волинської області, що сприятимуть наданню кваліфікованої допомоги громадянам.


0 коментарі:

Дописати коментар