Круглий стіл з нагоди річниці Загальної декларації прав людини



8 грудня 2022 року
Починаючи з 2008 року в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права згідно з Указом Президента України від 08.12.2008 № 1149 з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Захід проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.
«Тиждень права» має на меті підвищення рівня правової культури населення, а також поінформованісті громадян щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту.
У рамках Тижня з нагоди річниці Загальної декларації прав людини у Волинській обласній книгозбірні імені Олени Пчілки за ініціативи Представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області проведено круглий стіл «Дотримання прав людини в період воєнного стану». Зустріч відбулася за участі регіональнонго координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталія Єлова. В обговоренні цієї важливої теми взяли участь декан юридичного факультету ВНУ імені Лесі Українки Антон Демчук, директорка Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ольга Кудрицька, завідувачка сектору Луцького бюро правової допомоги Світлана Прус, начальниця відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Оксана Щесюк, представники благодійного фонду «Рокада» Волинь Ольга Хамініч та Катерина Румянцева, консультант ЮК «Ad Astra» Анастасія Маловець, т.в.о. директора Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Наталія Граніч. Учасники круглого столу обговорили актуальні питання правового захисту населення в сучасних реаліях, а завідувачка відділу читальних залів обласної книгозбірні Жанна Литвина ознайомила присутніх з постійно діючою тематичною експозицією «Дотримання прав людини в період воєнного стану», яка системно доповнюється новими інформаційними матеріалами.


0 коментарі:

Дописати коментар