Засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при управлінні культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації.










16 березня 2023 року
У Регіональному тренінговому центрі проведено засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при управлінні культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації.
На порядок денний було винесено важливі питання розгляду історико-архітектурних опорних планів у складі Генеральних планів історично населених місць Волинської області.
1. Про розгляд проєктно-наукової документації «Історико-архітектурного опорного плану міста Камінь-Каширський з визначенням меж та режимів зон охорони памʼяток; історичних ареалів»;

2. Про розгляд проєктно-наукової документації «Історико-архітектурного опорного плану селища Любешів з визначенням зон охорони та історичного ареалу меж та режимів зон охорони памʼяток; історичних ареалів»;

3. Про розгляд «Історико-архітектурного опорного плану селища Іваничі з визначенням меж та режимів зон охорони памʼяток; історичних ареалів».

За підсумками розгляду, члени Консультативної ради, рекомендували ІОАПИ Камінь-Каширського та Любешова до затвердження, з урахуванням доопрацювань, на які було вказано в процесі обговорення. ІОАП селища Іваничі необхідно доопрацювати, оскільки згідно одноголосного рішення членів Консультативної ради, представлена документація не відповідає нормам, складу та змісту історико-архітектурного опорного плану населеного пункту.
Також, на засіданні розглянули звернення Луцької міської ради, щодо занесення до Переліку об’єктів культурної спадщини, будівель на території міста Луцька. За результами обговорення представлених матеріалів, рекомендовано занести до Переліку (як щойно виявлені об’єкти культурної спадщини, вид- архітектури) наступні споруди:
  • Будівля єврейської школи 1910-1930-х років «Талмуд-Тора» на вул. Романюка, 6.
  • Будинок мисливця 1960-х років на вул. Лесі Українки, 55.
  • Споруда пивзаводу Земана кінця ХІХ ст. на вул. Винниченка, 69.
  • Житловий будинок 1920-х років на вул. Богдана Хмельницького, 21.
  • Будівля театру Іллі Кронштейна поч. ХХ ст. вул. Винниченка, 27.
Рекомендували занести до Переліку об’єктів культурної спадщини і пам’ятний знак на честь Івана Богуна у с. Смолява Луцького району.

0 коментарі:

Дописати коментар