Онлайн-захід на тему «Палацово-парковий ансамбль Кирила Розумовського: від минулого до сьогодення»

 



28 червня 2023 року
До Дня архітектора України (1 липня) відбувся онлайн-захід за участі працівників історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», що в місті Батурині Ніжинського району Чернігівської області. У повідомленні на тему «Палацово-парковий ансамбль Кирила Розумовського: від минулого до сьогодення» було зосереджено більше уваги на архітектурних формах будівлі палацу гетьмана і флігелів, що створюють єдиний архітектурний ансамбль.

Як наголосила Анастасія Нікітіна – історик національного заповідника, пала́ц ге́тьмана Кири́ла Розумо́вського – пам'ятка архітектури національного значення, єдина архітектурна споруда в Україні, зведена геніальним шотландським архітектором Чарльзом Камероном, представником класицизму. Про історію його будівництва і подальшу долю включно до сьогодні йшлося у повідомленні п. Анастасії.

Слухачі – учасники онлайн-спілкування, вдячні за зустріч, донесення цікавих фактів з історії України і за саме збереження нашої історії та пам’яті про видатні історичні постаті українців на теренах України і світу.

Вітаємо всіх працівників Національного історико-культурного заповідника «Гетьма́нська столи́ця» з 30-річчям створення, яке відзначали нещодавно (постанова Кабінету Міністрів України № 445 від 14 червня 1993 року) і сподіваємося на подальшу співпрацю і скору зустріч.
Всім нам перемоги. Слава Україні!

0 коментарі:

Дописати коментар