Як будувати ефективні громадські адвокаційні кампанії на місцевому рівні

3 серпня 2024 року
Адвокація жінок — це необхідний крок до створення більш справедливого і рівноправного суспільства. Жінки протягом історії стикалися з систематичною дискримінацією, обмеженнями прав і можливостей. А гендерні стереотипи та упередження й надалі продовжують впливати на життя дівчат, обмежуючи їхні ролі та амбіції.

3 серпня на тренінгу з Іриною Гайдучик, виконавчою директоркою ГО «Волинський Інститут Права», говорили про методи впливу на тих, хто приймає рішення та за допомогою групових вправ досліджували актуальні проблеми жінок серед тисячі.

Ділимось основними порадами нашої лекторки для творення змін вже зараз:
  • В центрі цілей політики: бенефіціари — конкретні групи людей, з конкретними потребами та проблемами.
  • Рішення ради, ухвалення нових законів, інформаційні кампанії — це інструменти змін, а не цілі. Наприклад, закон про рівні права – це інструмент, який створює правові підстави для досягнення мети – забезпечення рівності всіх громадян.
  • Ціль — це конкретно відчутна зміна у середовищі.
P.S. Цей тренінг та анонс стали можливими завдяки підтримці Уряду Канади в межах проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом. Відповідальність за зміст інформації несе ГО ПРО Вімен ЮА.

0 коментарі:

Дописати коментар