Зустріч бібліотекарів з податківцями

 
 
 21 лютого 2014 року
У Волинському РТЦ для групи бібліотечних працівників відбувся тренінг в рамках проекту ”Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування: модель електронного суспільства”, який впроваджується ВОГО ”Фундація розвитку громад” в партнерстві з Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки. Метою проекту є розповсюдження інформації про наявні е-послуги національного та регіонального рівнів та, навчання різних груп населення користуватися ними, щоб ефективно спілкуватися з урядовими структурами, брати участь у прийнятті рішень місцевої влади, отримувати та надавати необхідні адміністративні послуги у новому форматі, використовуючи ресурси сучасно обладнаних публічних бібліотек.
 Темою зустрічі було опанування технікою подання податкової електронної звітності. Презентували сервіс ”Електронний кабінет” начальник управління ІТ-технологій та обліку платників податків Головного управління Міністерства доходів та зборів України у Волинській області Ірина Чуйко та начальник управління ІТ-технологій та обліку платників податків Луцької ОДПІ Валерій Бродосюк. Бібліотекарям відводиться роль посередників в процесі подання звітності для платників податків, надати доступ до інтернету та надати консультацію, як користуватися сервісом. Користування податковими сервісами є  новим для присутніх, але актуальним на сьогоднішній день, і основи таких знань є важливим фактором інноваційного розвитку бібліотек та розширення послуг для користувачів.
 
 Про особливості подання звітності  в електронному форматі, її переваги розповів Петро Деленів, спеціаліст з подання електронної звітності ТОВ ”Українська Софтверна Компанія”.

0 коментарі:

Дописати коментар