Тренінг для бібліотекарів з е-урядування

 
 20 березня 2014 р.

Учасниками тренінгу з електронного урядування були бібліотекарі Локачинського, Ратнівського, Старовижівського, Шацького районів. Координатор Волинського РТЦ  зауважила, що тренінг проходить в рамках проекту ”Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування: модель електронного суспільства”, що є продовженням ініціативи, розпочатої в 2013 році за наказом Міністерства культури України спільно з програмою”Бібліоміст”. Керівник проекту, виконавчий директор  ”Фундація розвитку громад”, Юлія Євпак докладно розповіла про проект і нові аспекти в його впровадженні, зокрема, електронну податкову звітність як один з видів е-послуг. Цікавим елементом тренінгу була ділова гра  ”податківці-бібліотекарі-підприємці”.

 На практичних заняттях з процесами електронної податкової звітності знайомили спеціалісти з ТОВ ”Українська Софтверна Компанія” Петро Деленів та Ольга Чикор.
Учасники намагалися опанувати нову для них програму M.E.Doc, яка використовується саме для подання податкової електронної звітності.  Бібліотекарі розуміли  роль сучасної бібліотеки в наданні нових послуг для членів своїх громад, тому старанно навчалися і закріплювали знання на практичних вправах.
Про електронні послуги правового спрямування розповіла бібліотекарям Олена Матвійчук, адвокат, керівник ВОГО ”Центр правової допомоги” (м. Ковель). Вона зауважила, що сучасні бібліотеки є об’єктами уваги громадськості як такі, що мають можливість брати участь у правовій освіті населення шляхом надання доступу до електронних правових послуг (консультацій). Пані Олена наголошувала на ролі бібліотек в розвитку правової свідомості і освіті мешканців області, особливо, мешканців віддалених населених пунктів.

0 коментарі:

Дописати коментар