Зустріч за ”круглим столом” на тему ”Електронна освіта”

 
31 березня 2014 року
Зустріч за ”круглим столом” у Волинському РТЦ відбувалася з освітянами в рамках проекту ”Публічні бібліотеки – мости до е-урядування: модель електронного суспільства”. Організатор зустрічі – Юлія Євпак, виконавчий директор ГО ”Фундація розвитку громад”, автор проекту з е-урядування. Питання,  винесене на обговорення – електронна освіта, зокрема, рівень такої освіти у волинських навчальних закладах і доступ до неї.
Директор бібліотеки Стасюк Л.А. розповіла присутнім про програму ”Бібліоміст”, яка впроваджується в публічних бібліотеках області з 2009 року, і спрямована на комп’ютеризацію книгозбірень зі створенням доступу в них до інтернету. Ця програма створила умови для впровадження нових послуг користувачам, в т. ч.  послуг, спрямованих на розвиток самоосвіти і навчання. Тому бібліотеки, покликані бути корисними своїм громадам, завжди раді співпрацювати з закладами освіти і сприяти всім бажаючим в доступі до освітньої інформації.
Координатор Волинського РТЦ Н.Рибачук зупинилась на одному з головних напрямків програми ”Бібліоміст” – навчанні бібліотекарів і користувачів у регіональному тренінговому центрі та навчальній програмі. Певний акцент був зроблений на дистанційному навчанні бібліотекарів. 
Представники Луцьких міського (Тетяна Власюк) та районного (Тамара Фрасоля) відділів освіти розповіли про ситуацію з електронними засобами на допомогу освіті у м. Луцьку та Луцькому районі. Хоча в школах є комп’ютерні класи та доступ до інтернету, та цього не достатньо для використання електронних послуг освітянами для підвищення фахового рівня та розвитку освіти. Тому публічні бібліотеки, оснащені сучасною комп’ютерною технікою, раді запропонувати свої послуги і педагогам.
Практичним досвідом використання сучасних технологій в колі поділилася педагог з ЗОШ с. Мильськ Рожищенського району Юлія Овруцька.

0 коментарі:

Дописати коментар