В головній книгозбірні Волині розпочали серію тренінгів «Безпечний Інтернет» для учнів шкіл міста Луцьк










10 вересня 2015 року
На базі тренінгового центру  Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки відбувся перший із серії тренінгів для учнів старших класів луцьких шкіл «Безпечний Інтернет».
Інтернет відкриває безмежні можливості, але разом з тим передбачає велику відповідальність перед тим, хто ним користується. Щороку все більше дітей та підлітків долучається до всесвітньої мережі. Луцьк не є виключенням. Все частіше можна побачити дітей із смартфонами, які шукають точки доступу до Wi-Fi, щоб погратися, «посидіти» в соцільних мережах або просто знаходити потрібну для навчання інформацію.
«Із розвитком сучасних технологій  постають питання: чи використовують діти весь потенціал, який пропонує Інтернет? Чи розуміють, як Інтернет може допомогти реалізації їх здібностей, будуванню професійної кар’єри вже зараз? Чи знають про зворотний бік – Інтернет-ризики? Саме на ці питання ми будемо намагатися знайти відповіді протягом тренінгів. Бібліотека вже не вперше проводить тренінги з популяризації доступу до мережі Інтернет, але вперше в такому форматі: безпеки даних та особистої інформації для підлітків», – розповідає заступник директора Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки Наталія Рибачук.
«Молодь в 9-11 класах вже й самі можуть дуже багато розповісти про Інтернет, про роботу із сайтами та соціальними мережами. На жаль, вони майже жодного слова не можуть сказати про захист себе та особистої інформації в мережі. Саме в цьому найбільша небезпека для користувача – вибрати ненадійні логін та пароль, користування сумнівними посиланнями та електронними ресурсами. Всі уявлення підлітків про «зло» в Інтернеті обмежене поняттями здорового способу життя («посадимо зір») та користуванням сайтами із інформацією для категорій «18+». Проте жодного слова вони не кажуть про так звані «наукові» статті з Вікіпедії, неперевірену інформацію з яких використовують в подальших шкільних роботах», – розповідає тренер проекту з е-урядування Юлія Євпак.

Організатори запевняють, що будуть проводити тренінги щомісяця для різних вікових груп. Отже, запрошують до співпраці освітні заклади Луцька. Детальну інформацію можна отримати за телефонами – 0986592479 (Юлія) та на сайті тренінгового центру Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки http://tcentrlutsk.blogspot.com/

0 коментарі:

Дописати коментар