Вільний доступ до Інтернету в Горхівській ЦБС

16 січня 2013 р.

Урочисте відкриття пунктів вільного доступу до інтернету за програмою ”Бібліоміст” відбулося у районних книгозбірнях Горохівщини.


Присутніми на урочистостях були голови райдержадміністрації Жанна Савчук та обласної ради Леонід Андрійчук, начальник відділу культури райдержадміністрації Діна Колесник, які зі своєї сторони надали фінансову підтримку в облаштуванні приміщень та забезпеченні інтернет-зв’язку.
 
Учасниками заходу були директори обласних книгозбірень для юнацтва та дітей Наталія Граніч, Марія Мах, заступник директора з питань інформатизації Волинської ОУНБ ім. Олени Пчілки, координатор регіонального тренінгового центру Наталія Рибачук, а також бібліотекарі, читачі та громадськість м. Горохова. Від програми ”Бібліоміст” учасником урочистостей була Настя Мах-Мазурок, регіональний представник програми у Волинській області.


Вітаючи бібліотекарів, читачів та громадськість, гості наголошували на створених у бібліотеках-переможцях району умовах використання інформації із сучасних інформаційних джерел, які з’явилися сьогодні поряд з книгою і які її доповнюють, але ні в якому разі не замінюють і не витісняють. Поряд з пошуком потрібної інформації в мережі Інтернет користувачі бібліотек матимуть змогу користуватися соціальними мережами, знаходити там собі нових друзів, спілкуватися з ними, вільно висловлювати свої думки, погляди і в певній мірі розвиватися. Саме використання соціальних мереж є цікавим для користувачів дитячого та шкільного віку. А головне, що дасть вільний доступ до інтернету – це можливість бібліотекарям створювати нові послуги користувачам, які знадобляться їм для навчання, самоосвіти, або просто змістовного цікавого відпочинку.




Хорошого настрою присутнім додали пісні, які пролунали у виконанні юних талантів Горохівщини.

0 коментарі:

Дописати коментар