Публічні бібліотеки та шляхи підвищення їх ролі в житті місцевих громад
















23-24 квітня 2013 року 
У ці дні у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки проходив семінар директорів центральних районних (міських) бібліотек на тему: ”Публічні бібліотеки та шляхи підвищення їх ролі в житті місцевих громад”. Про бібліотеку як об’єкт власності (районної, міської) територіальної громади говорив Валерій Дмитрук, заступник начальника управління культури облдержадміністрації, на трансформуванні діяльності публічних бібліотек Волині зупинилася директор бібліотеки Людмила Стасюк.
Долучилися до роботи семінару працівники тренінгового центру – забезпечили технічний супровід виступів, а також взяли участь в обговоренні теми. Було звернуто увагу на шляхи співпраці Регіонального тренінгового центру та громадських організацій у виступі координатора ТЦ. 
Про нові моделі спільної діяльності бібліотек і громадських організацій йшлося у виступах Юлії Євпак – координатора проектної діяльності Волинського обласного благодійного фонду ”Європейський вектор”, та Світлани Демчук – координатора  проекту ”Здоров’я жінок України”. Продовжив роботу семінар 24 квітня на базі бібліотек Любомльської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек (ЦСПШБ). Тут відбулася і творча дискусія  ”Бібліотека. Населення. Місцева влада: шляхи взаємодії”. Учасники зустрічі прийняли Підсумковий документ.

0 коментарі:

Дописати коментар